De auteurs van de graphic novel

Jos van Waterschoot

Jos van Waterschoot (1965) is conservator boekhistorische collecties en strips bij Allard Pierson, de erfgoedinstelling van de Universiteit van Amsterdam. Van 1989 tot en met 2009 was hij conservator van het Multatuli Museum, thans Multatuli Huis, in Amsterdam.

Hij schreef onder meer een Multatuli-fotobiografie, maakte de grote overzichtstentoonstelling ‘150 jaar Max Havelaar’ bij de Bijzondere Collecties en een succesvolle stadswandeling door het Amsterdam van Multatuli.
Ook werkte hij nauw samen met Jan Kruis aan diens bewerking van Multatuli’s Woutertje Pieterse.

Naast het beheer van het StripDocumentatieCentrum Nederland (SDCN) publiceert Van Waterschoot over strips in het Nederlands taalgebied.

Eric Heuvel

Eric Heuvel (1960) is een van de bekendste stripmakers van Nederland met een omvangrijk en succesvol oeuvre dat wereldwijd wordt gepubliceerd. Hij is opgeleid als docent geschiedenis en was initiatiefnemer van de eerste educatieve strip 
over de Tweede Wereldoorlog De ontdekking die door de Anne Frank Stichting werd uitgegeven.
Vervolgens was hij tekenaar en mede-scenarist van diverse andere strips over de Tweede Wereldoorlog waarin de diverse kanten van de oorlog worden belicht. Deze albums zijn inmiddels in vele talen uitgebracht.

Van zijn hand verscheen recent Quaco, leven in slavernij, een educatief stripalbum over het Nederlandse slavernijverleden.

Eric Heuvel ontving in 2012 de prestigieuze Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre.