In de pers

Heb het boek in één adem uitgelezen. Werkelijk fantastisch: zowel de fraaie tekeningen als de manier waarop het de tekst is verwerkt.

Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap

Dit is niet zomaar een graphic novel. Dit is een getekende eredienst voor Multatuli.

Frits Spits – Taalstaat

Boekhistoricus Jos van Waterschoot was hier tien jaar conservator en dat maakt hem bij uitstek geschikt om het scenario te schrijven voor Multatuli’s Max Havelaar – De graphic novel.

De Volkskrant

Het is meer dan terecht dat hij 200 jaar na dato wordt geëeerd en onder de aandacht van de jeugd wordt gebracht.

De Telegraaf

Sommige leraren vinden de Max Havelaar zware kost en weten niet hoe ze jongeren er naartoe kunnen krijgen. De verstripping zou ze daarbij kunnen helpen.

Het Parool

Eric Heuvel laat onverbloemd zien waarom, bijvoorbeeld op de bladzijden waar het gruwelijke verhaal van Saïdjah en Adinda wordt verteld.

De Volkskrant

In amper tachtig pagina’s wordt het verhaal samengevat, met flink wat ontzag voor het origineel.

NRC

Een echte geïllustreerde klassieker.

de Boekenkrant

Een must-read, niet alleen omdat het zo’n goed boek is, maar ook omdat het een allesomvattende getuigenis is van een belangrijk stuk Nederlandse historie: de bezetting van Nederlands-Indië, het huidige Indonesië.

Financieel Dagblad

Respectvolle Max Havelaar verstripping maakt de klassieker toegankelijk voor een groot publiek.

9e kunst.nl

De Max Havelaar is voor een nieuw (jong) publiek maar het is ook bijzonder om de Max Havelaar nu als graphic novel te beleven.

De Bilthovense boekhandel

Het is een samenwerking tussen Multatuli-kenner Jos van Waterschoot en Eric Heuvel. Natuurlijk Eric Heuvel. Want ik kon, na het lezen, geen andere tekenaar bedenken die zo op zijn plek is in zo’n productie.

Veronica Magazine